Oranje Comité Eygelshoven
 

ANBI STATUS

Koningsdag Eygelshoven wordt georganiseerd door het OranjeComité Eygelshoven. Het OranjeComité Eygelshoven is aangesloten bij de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV). De KBOV-leden hebben op grond van een groepsbeschikking de ANBI-status, mits deze voldoen aan de door de overheid vastgestelde eisen.


Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Als een instelling een ANBI-status heeft verworven, zijn er bepaalde belastingvoordelen van toepassing. Deze belastingvoordelen kan je terug vinden op de website van de belasting dienst.

Met de hieronder opgestelde informatie, voldoet het OranjeComité Eygelshoven en het door hen georganiseerde Koningsdag Eygelshoven aan deze voorwaarden. 
Leden aangesloten bij de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) hebben op grond van een groepsbeschikking allen de ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Beogende Instellingen.


Naam en contactgegevens
Stichting Oranjecomité Eygelshoven
Bosweg 25
6471 GV Eygelshoven


fiscaal nummer / Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer
804164654


KvK nummer
41073836


Namen van bestuursleden
Voorzitter: Louk Van den Camp
Secretaris: Jo Cremers / Alexander Bergsma
Penningmeester: Nanette van den Camp-Cremers
Sponsoring: Wim Bruns


Beleid
Het  oranjecomité Eygelshoven wil, samen met de inwoners van Eygelshoven, zich inzetten voor mooie Koningsdagen en hoogtijdagen die een nationaal of plaatselijke karakter hebben. De visie van het oranjecomité Eygelshoven: Samen organiseren, plezier maken en verbinden. Het bestuur van het Oranjecomité heeft de volgende kernwaarden: plezier, creatief, uitdagend, transparant, verbindend, betrokken en voor iedereen.


Doelstelling
Uit de statuten:
Het Oranje Comité Eygelshoven stelt zich ten doel om in de Kerkraadse wijk Eygelshoven festiviteiten te organiseren ter gelegenheid van feestdagen met betrekking tot leden van het Koninklijk Huis.
Tevens stelt de stichting zich ten doel om de herdenking van de gevallenen van Eygelshoven in de tweede wereld oorlog te organiseren.


Beloningsbeleid
Het bestuur van het Oranjecomité geeft vrijwilligers geen beloning. Ook de bestuursleden ontvangen geen beloning. Onkosten kunnen, na overleggen van betalingsbewijzen, gedeclareerd worden.


Publicatieplicht
standaardform-pubplicht-anbi-algemeen-OranjeComiteEygelshoven2023

Jaarverslag 2023

Koningsdag 2023 bracht stralend weer en vreugdevolle festiviteiten in Eygelshoven. Om 12:00 uur trapte de dag af met een bruisende speurtocht, gevolgd door een gezellige spellenmiddag bij het scoutinggebouw. Onder het genot van een drankje en BBQ genoten de aanwezigen van live muziek verzorgd door de enthousiaste Coverband Stagelife.
De avond viel in met een betoverende lampionnenoptocht, die om 21:00 uur door de straten van Eygelshoven trok. De kleurrijke stoet eindigde bij de voetbalvereniging LHC, waar de toeschouwers werden getrakteerd op een adembenemende vuurwerkshow. Koningsdag 2023 zal ongetwijfeld in de herinneringen van de gemeenschap gegrift staan als een dag vol vermaak, samenhorigheid en feestelijkheden.